شاید برای شما نیز سوال شده باشد که از بین هارد و SSD کدام را برای سیستم خود انتخاب کنیم. انتخاب شما بسته به نیازهای شما و همچنین تجهیزات شما دارد. شما پس از خواندن این مقاله در انتخاب حافظه مورد نظر برای خود تصمیم گیری خواهید کرد. ابتدا به تکنولوژی ساخت هر کدام می پردازیم.
هارد:
هارد یا همان HDD(Hard Disk Drive)، حافظه ایست متشکل از دیسک مغناطیسی متحرک، موتور، بورد و… که اطلاعات بر روی این دیسک نوشته و خوانده می شود. این نوع حافظه ها از لحاظ به کارگیری در صنعت قدیمی تر از نوع SSD می باشند.
این نوع حافظهها بیشتر برای ذخیره اطلاعات مناسب هستند تا نصب سیستم عامل. به همین خاطر در سیستمهای جدیدتر از حافظههای هیبریدی استفاده میشود.
حافظه هیبریدی به حافظهای گفته میشود که از هارد HDD و SSD به صورت همزمان به ترتیب جهت ذخیره اطلاعات و نصب سیستم عامل استفاده میشوند.
البته هاردهایی نیز هستند که همزمان سرعت دارند و مناسب برای نصب سیستم عامل نیز هستند اما نسبت به حجم ذخیره سازی بسیار گران هستند و سرعت SSD را نیز ندارند.
حافظه SSD:
این نوع حافظهها از نظر استفاده در صنعت نسبت به حافظههای هارد(HDD) جدیدتر هستند و سرعت بیشتری نیز دارند. این نوع حافظهها از نظر فناوری استفاده شده شبیه فلشها مموری میباشتد و قطعه متحرکی ندارند. این نوع حافظهها نسبت به حافظه HDD گرانتر میباشند.
به دلیل تکنولوژی استفاده شده در این نوع حافظهها، از آنها برای ذخیره اطلاعات حساس استفاده نمی شود.
البته حافظههای اساسدی جدید ام 2 به خاطر اینکه بر روی خود مادربرد بسته میشود مطمئنتر می باشد و امکان از بین رفتن اطلاعات به دلیل اینکه دیگر نوسان برقی در کار نیست، بسیار پایینتر است.
انتخاب شما بین هارد و اساسدی بسته به نیازتان دارد. اگر اطلاعات زیادی جهت ذخیره سازی ندارید و نرمافزارهای زیادی نیز نصب نمیکنید میتوانید از یک ssd با حجم پایینتر جهت نصب بر روی سیستم خود استفاده کنید. میتوانید به صورت هیبریدی عمل کنید از هارد برای ذخیره سازی اطلاعات و از اساسدی برای نصب سیستم عامل استفاده کنید.