شاید همه شما نام سیستم عامل به گوشتان خورده باشد اما ندانید که چیست. سیستم عامل در واقع نرم افزار واسطی است بین شما و سختافزار. پس زبانی که شما با کامپیوتر صحبت میکنید به وسیله سیستم عامل ترجمه میشود. سیستم عاملها بخشهای مختلفی دارند. مهمترین بخش آنها، بخش تخصیص حافظه میباشد که به آن هسته سیستم عامل یا کرنل میگویند.
سیستم عاملهای مختلفی در دنیا وجود دارد اما معروفترین آنها سیستم عامل ویندوز، لینوکس و یونیکس میباشند.
هسته یا کرنل سیستم عامل لینوکس در بسیاری از سیستم عاملهای کنونی استفاده شده است مانند اندروید و بسیاری از سرورهای کنونی از هسته لینوکس در سیستم عامل خود استفاده میکنند.
از وظایف سیستم عامل می توان به تخصیص حافظه، اولویت قرار دادن کارها و … اشاره کرد.
در هنگام انتخاب سیستم عامل به چه نکاتی توجه کنیم؟
کاربرپسند بودن:
در شرایط رقابتی کنونی که سیستم عاملهای مختلفی در بازار وجود دارد مسئله کار برپسند بودن بسیار حائز اهمیت است. تا آنجایی که همه میدانیم سیستم عاملهایی که اکنون وجود دارند چقدر زیباتر از سیستم عاملهای قدیمی طراحی شدهاند. مسئله بعدی کاربرپسند بودن سیستم عامل این است که کاربر به آسانی بتواند از منابع کامپیوتر خود استفاده کند.
سازگاری با نرمافزار های مختلف:
این مسئله نیز بسیار حائز اهمیت است که سیستم عامل مورد انتخاب از انواع نرمافزارها پشتیبانی کند تا بتوان از آن نرمافزارها در آن سیستم عامل استفاده کرد.
امنیت:
این مسئله نیز بسیار حائز اهمیت میباشد که سیستم عامل انتخابی از امنیت کافی برخوردار باشد و شرکت توزیع کننده سیستم عامل ماهانه و یا هر چند ماه یک وصله و یا پچ امنیتی جهت بهبود امنیت محیط سیستم عامل خود منتشر کند.
وجود توسعه دهندههایی در آن پلتفرم:
منظور از توسعه دهنده برنامه نویسانی میباشد که در آن محیط برنامه نویسی کرده و نرمافزارهای جدیدی تولید میکنند و این مسئله باعث میشود که شما آسانتر هر نرمافزاری که بخواهید را در دسترس داشته باشید.